? Vaarwel blauwe envelop?
De Belastingdienst gaat steeds meer post digitaal versturen. De blauwe envelop, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert, verdwijnt daarmee stap voor stap.Het afscheid van de envelop gebeurt geleidelijk. De eerste berichtenstroom die volledig digitaal gaat is de voorschotbeschikking van Toeslagen in november en december 2015.

De berichtenstromen rondom de aangifte in 2016 gaan komend jaar nog op papier en digitaal. De digitale post wordt verstuurd naar de persoonlijke Berichtenbox op MijnOverheid. Meer informatie hierover staat op belastingdienst.nl/digitalepost.

Voor iedere stroom die overgaat naar volledig digitaal hanteert de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar. In deze periode worden berichten zowel op papier als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.Berichtenbox op MijnOverheidJe ontvangt nu misschien al digitale post in je berichtenbox op MijnOverheid. Heb je nog geen account op MijnOverheid dan is het verstandig om een account aan te maken.

Op belastingdienst.nl/digitalepost staat eenvoudig op een rijtje hoe je dit kan doen.

Mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatie worden geholpen. Dat doet de Belastingdienst zelf of met inzet van andere partijen zoals maatschappelijk dienstverleners.

Voor mensen die hulp nodig hebben, of mensen die juist hulp willen bieden aan een familielid, vriend of de buren, heeft de Belastingdienst alle informatie bijeen gebracht op belastingdienst.nl/digitalepost. Meer informatie over de hulp en ondersteuning die de Belastingdienst aan burgers biedt, staat in het dossier Ondersteuning burgers.

De komende tijd zal de Belastingdienst via de campagne extra aandacht blijven besteden aan de digitalisering van post en het activeren van een account op MijnOverheid.


U heeft geen rechten om opmerkingen te plaatsen.

LinkedIn Fin-Nance Consultancy 
LinkedIn Fin-Nance Consultancy 
Facebook Fin-Nance Consultancy
E-mail Fin-Nance Consultancy